surmysuu
surmysuusurmysuu

رزين اپوكسي سفت شده سخت مي باشد و به راحتي نيز پاك نمي شود. با اين حال سوال بسياري از افراد مي باشد كه آيا رزين بعد از سفت شدن قابل تغيير است؟ اگر شما عزيزان از آن دست افرادي هستيد كه به هنر كار با رزين علاقه مند مي باشيد مي توانيد با ثبت نام در كلاس هاي آموزش كار با رزين آكادمي معماري آرت كانر تحت نظر اساتيد كاربلد اين رشته آموزش هاي لازم را از دوره مقدماتي و مبتدي تا دوره هاي پيشرفته در انواع گرايش هاي اين هنر كه تكنيك هايي شما هنر آبستره و ساخت زيورآلات رزيني و كار با چوب و رزين مي باشد و همچنين رزين ميكروبي به صورت كامل ببينيد. اما در اين مقاله مي خواهيم به پاسخ اين پرسش كه آيا پس از خشك شدن رزين مي توان مجدد آن را تغيير حالت دارد بپردازيم و بررسي كنيم آيا رزين بعد از سفت شدن قابل تغيير است؟ يا خير؟ تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد:

آيا رزين بعد از سفت شدن قابل تغيير است؟

همانطور كه در مقالات گذشته براي شما بيان كرديم رزين ماده دو جزئي مي باشد كه براي سخت شدن نياز به ماده ي ديگري به نام هاردنر دارد. يكي از مسائل مهم كار با رزين كه شما هنرجويان عزيز بايد به آن دقت داشته باشيد نحوه مخلوط كردن اين دو مواد با هم و ميزان آن مي باشد كه اگر به درستي اندازه گيري نشود و بدون مقياس اين كار صورت گيرد يا طريقه هم زدن آن به شيوه ي صحيحي نباشد شما در فرآيند سفت شدن رزين دچار مشكل مي شويد و يا رزين شما حالت ژله اي به خود مي گيرد و كامل سفت نمي شود و حالت چسبندگي پيدا مي كند و همچنين روش هم زدن غلط آن ياعث ايجاد حباب و خوب مخلوط نشدن رزين و هاردنر مي باشد.

اگر رزين به صورت صحيح و در اندازه هايي كه در مقالات گذشته برايتان بيان كرديم استفاده كنيد و به درستي آن را مخلوط كنيد رزين شما در مدت زمان مشخص بدون هيچ مشكلي خشك مي شود اما آيا رزين بعد از سفت شدن قابل تغيير است؟ در پاسخ به اين سوال بايد هم بگوييم خير هم بله. رزين پس از خشك شدن تبديل به ماده اي سخت مي شود كه براحتي قابل تغيير و فرم دهي نمي باشد مگر آنكه با سمباده بتوانيد در ظاهر و شكل آن تغيير ايجاد كنيد و اشكال مورد نظري را كه طراحي كرده ايد به كمك سمباده زن رزين به دست آوريد.رزين پس از خشك شدن ديگر حالت نرم و منعطف خود را ندارد و تبديل به جسم سختي مي شود كه به راحتي و بدون كمك سمباده قابل تغيير نمي باشد. به همين دليل است كه توصيه مي شود در كار با رزين نهايت دقت را داشته باشيد زيرا در صورت انجام يك اشتباه ديگر قادر به رفع آن نمي باشيد و علاوه بر هدر دادن وقت خود مواد خود را نيز از بين مي بريد.

چگونه رزين را خشك كنيم؟

بايد دقت داشته باشيد كه محيط اطراف رزين به اندازه ي كافي نبايد گرم باشد،زيرا با اين شرايط محلول سفت نخواهد شد. همچنين بايد دقت داشته باشيد كه يك از واجبات انجام فرآيند شيميايي خشك شدن براي رزين اپوكسي و هاردنر دماي كافي مي باشد.

شما هنرجويان عزيز و افرادي كه در اين حرفه مشغول بكار مي باشيد مي توانيد با تغيير يك يا دو مورد از عوامل اين فرآيند شيميايي باعث سرعت بخشيدن به خشك شدن رزين اپوكسي خود باشيد. كار كردن روي دماي واكنش و بالا بردن آن و يا گرم كردن دماي محيط قالبگيري از اين موارد مي باشد كه در ادامه مقاله به بيان مفصل آن مي پردازيم.

افزايش دماي محيط رزين

بايد بگوييم كه پايين ترين دمايي كه رزين به آن احتياج دارد نبايد كمتر از 20 درجه سانتي گراد باشد. پس يكي از راه حل هايي كه مي توانيد براي خشك شدن زودتر رزين از آن استفاده كنيد افزايش دماي محيط رزين مي باشد.

بهترين روش ها براي بالا بردن دما كدام است؟

در قسمت بالا براي شما بيان كرديم كه براي سرعت بخشيدن به فرآيند خشك شدن رزين مي توانيم از افزايش دما استفاده كنيم. اما آيا مي دانيد از چه روش هايي براي انجام اين مورد استفاده كنيد كه به رزين شما آسيب نرسد؟ اگر مي خواهيد از بهترين روش ها براي بالا بردن دما آگاهي پيدا كنيد تا مطلب بعدي ما را مطالعه كنيد. ما بهترين روش ها براي بالا بردن دما در قسمت زير براي شما بطور مفصل بيان كرديم كه شامل موارد زير مي باشد:

1- درست كردن يك جعبه ي گرم كه به آن هات باكس مي گويند، براي رزين اپوكسي.با بالا بردن دماي موردنياز رزين به كمك يه لامپ مي توانيد باعث سرعت بخشيدن فرآيند خشك شدن رزين خود شويد.كه بسيار كار آساني مي باشد.
2-دقت داشته باشيد در روزهاي گرم تابستاني كه فضاي بيرون از كارگاه شما يا محل كار شما بيشتر از 30 درجه سانتي گراد مي باشد مي توانيد مرحله قالب گيري را در همان فضا انجام دهيد.
3-يكي ديگر از بهترين روش ها براي بالا بردن دما براي خشك شدن زودتر رزين قرار دادن قالب رزين ريخته شده در فر گرم مي باشد.يك فر گرم با درجه حرارت 75 درجا سانتي گراد مي تواند بهترينراه حل براي خشك شدن رزين باشد و مناسب ترين شرايط را براي اين پروسه به وجود مي آورد.

آيا سرعت خشك شدن و سفت شدن رزين ها باهم برابر است؟

بد نيست بدانيد كه سرعت خشك شدن رزين هاي مختلف با هم متفاوت مي باشد.و همچنين لازم است بدانيد كه نسبت احتلاط هيچ ربطي به سرعت خشك شدن رزين ندارد. مثلا نمي توان گفت رزين 1 به 4 زودتر از رزين 1 به 2 خشك مي شود. رزين هايي داريم كه با وجود 1 به 8 بودن سرعت بسيار بالايي در خشك شدن دارند پس  در اينجا بايد ملاك را فقط مواد به كار رفته در فرمولاسيون آن اپوكسي و هاردنر قرار دهيم.

تاريخ انقضاي رزين شما چه زماني است؟

دقت داشته باشيد رزيني را خريداري كنيد كه بتوانيد مقدار آن را در مدت زمان انقضايش تمام كنيد و به هنگام خريد به تاريخ انقضا رزين توجه داشته باشيد.جالب است بدانيد كه اگر رزين و هاردنر خريداري شده شما قديمي باشند و تاريخ انقضاي آن ها گذشته باشد روي كيفيت خشك شدن تاثير خواهد گذاشت. رزين هاي اپوكسي در صورت نگهداري صحيح به دور از نوسان دما و نور خورشيد و همچنين پلمب بودن بهتر است در كمتر از 6 ماه مصرف شوند. درصورتي كه درب ظرف باز شود بهتر است در كمتر از 1 ماه استفاده شوند.

اگر رزين قبل از خشك شدن خيلي سفت شد چكار بايد كرد؟

هنرجويان عزيز بايد بگوييم اين مشكل بسياري از افرادي مي باشد كه در اين حرفه مشغول به كار مي باشند و ممكن است اين مشكل براي شما هم پيش بيايد كه رزين و هاردنر شما سفت تر و غليظ تر از حالت معمول باشد و حتي از ظرف خود نيز به راحتي خارج نشود و حالت ژله اي آن نسبت به حالت رقيق بودن آن بيشتر باشد. براي حل اين مشكل ما به شما توصيه اي مي كنيم كه باانجام آن ديگر نگران رزين خود نباشيد.دقت كنيد كه شما مي توانيد با دادن حرارت غير مستقيم مثل آب ولرم و شوفاژ و …اين مشكل رت به راحتي برطرف كنيد و يك رزين معمولي داشته باشيد.

كارگاه سازه هاي چوب و رزين (وودگلس)

يكي از دوره هايي كه علاوه بر جذابيت زياد، امكان كار و استخدام در آن زياد به چشم مي خورد گرايش سازه هاي چوب و رزين(وودگلس) ، است . آكادمي معماري داخلي آرت كانر با برگزاري كارگاه سازه هاي چوب و رزين(وودگلس) به افرادي كه اين دوره را به صورت كامل و موفق بگذرانند و نمونه كار نهايي قابل قبول به اساتيد دوره ارائه دهند ، پس از پايان دوره ، مدرك معتبر از وزارت علوم ارائه مي دهد تا بتوانند به راحتي وارد بازار كار شوند

 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1399/11/1  ] [ ۱۵ ] [ surmysuu ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
امکانات وب